Kyltit ja opasteet

Kyltit ja opasteet

Kuvaus

Valmistamme tienviitat yleisille ja yksityisille teille. Meiltä saat sekä viralliset tienviitat, että kustomoidut viittaopasteet, esim. syntymäpäiväopasteet. Tienviittoja on saatavana monessa eri koossa asiakkaan tarpeiden mukaan.

Mihin tienviitat sopivat?

Tienviitat ovat erilaisia opastavia viittoja. Näitä ovat mm. haja-asutusalueen viitat, katunimikilvet, osoiteviitat, yksityistienviitat, kiertotienviitat, paikalliskohteenviitat, talonumerokyltit ym. vastaavanlaiset opasteet.

Yleisimmät tienviitat K-kilpi vai Ha-vi

K-kilvellä tarkoitetaan kadunnimikilpeä, jolla merkitään kaava-alueella teiden nimet. Kadunnimikyltti on usein hieman matalampi ja pienemmällä kirjasinkoolla tehty kyltti, joka voidaan valmistaa 1- tai 2-puolisena, vanerista tai alumiinista.

Ha-vi on lyhyempi kutsumanimi haja-asutusalueen tiennimikyltille. Ha-vi on taas korkeampi ja isommalla kirjasinkoolla varustettu tienviitta, joka voidaan niin ikään valmistaa myös vanerista tai alumiinista. Molempia tienviittoja on mahdollista valmistaa myös kaksikielisenä.

Talonumerokyltti

Kiinteistökohtainen talonumerokyltti tulee asettaa jokaiselle rakennetulle kiinteistölle, myös vapaa-ajan asunnoille. Osoite-merkinnän tulee opastaa myös hälytys- ja huoltoajoa sekä muuta liikennöimistä kiinteistölle.” (Maankäyttö- ja rakennusasetus 895/1999, 84 § Osoitemerkintä.)

Valmistamme tienviitat kuten talonnumerokyltit tilauksesta niin omakotitaloihin, vapaa-ajan asunnoille, kuin isoihin teollisuuskiinteistöihinkin. Talonumerokyltti on yleisimmin alumiinista valmistettu, heijastavalla kalvolla pinnoitettu kyltti, jossa kiinteistön numeromerkintä on tehty mustalla vähintään 100 mm korkealla kirjasimella. Kiinteistön numerokyltti voidaan tehdä 1- tai 2-puolisena, joko kiinnitettäväksi talon seinään tai tai pylvääseen, jos kiinteistö sijaitsee kauempana.

Kiinnitystapa

Tienviitat kiinnitetään usein vain toisesta päästä. Ne voidaan kiinnittää joko halkaisijaltaan 60 mm:n liikennemerkkipylvääseen tai esimerkiksi risteysalueella liikennevalo- tai katuvalaisinpylvääseen.

Meiltä löytyy omavalmisteina laaja valikoima erilaisia viittakiinnikkeitä erikokoisille pylväsvaihtoehdoille. Voit kysyä asiakaspalvelustamme neuvoa oikeanlaisten kiinnikkeiden valinnassa.

Tienviitan tilaaminen ja koko

Voit tilata tienviitan soittamalla asiakaspalvelun numeroon 019-6873250 tai 050-3673224. Asiakaspalvelumme neuvoo mielellään oikeankokoisen tienviitan ja tarvittaessa oikeanlaisten kiinnikkeiden ja muiden pystytystarvikkeiden valinnassa. Tienviitan korkeus määräytyy siihen tulevan kirjasinkoon mukaan ja viitan kokonaispituus määräytyy niin ikään siihen tulevan tekstin pituuden sekä valittavan kiinnitystavan mukaan.

 

  Kysy lisätietoja tai soita 020 4568 100

  2024 TUOTEKUVASTO

  Lataa tuotekuvasto talteen

  Lataa uusittu vuoden 2024 tuotekuvasto itsellesi talteen. Saat sen sähköpostiisi, joten se löytyy jatkossa aina sieltä!

   liikennetuotteet-kuvasto-2024