Kaapelin – ja putkenhakulaitteet

Kaapelin – ja putkenhakulaitteet

Tuotetunnus (SKU): 11122212 Osasto:

Kuvaus

C.Scope CXL, DXL ja MXL vastaanottimet

C.Scope on valmistanut kaapelin- ja putkenhakulaitteita sekä metallinilmaisimia jo usean vuosikymmenen ajan. C.SCOPE – hakulaitteet valmistetaan Englannissa, jossa se on nopeimmin kasvava tuotemerkki alallaan. Kaikki C.SCOPE laitteet ovat CE hyväksyttyjä ja valmistettu ISO- laatujärjestelmän mukaisesti. Nämä laitteet eivät ainoastaan vähennä työtunteja, vaan lisäävät myös huomattavasti työturvallisuutta, puhumattakaan kustannussäästöistä, kun vältetään kaapelin tai putken poikkikaivaminen.

Uudet X-sarjan vastaanottimet on toteutettu uudella digitaalisella tekniikalla, jossa signaalin prosessointi on saatu aivan uudelle tasolle.
Suurimpina etuina on vastaanottimen herkempi vastaanottokyky pienemmille signaaleille. Digitaalisilla ohjelmasuodattimilla päästään parempaan lopputulokseen, koska ns. häiriösignaalit voidaan suodattaa paremmin pois ja kaapeleiden ja putkien oikeat signaalit saadaan paremmin esille.
Uusi AS- toiminto on myös uuden digitaalisen tekniikan aikaansaannoksia.
AS- skannaustoiminto ( AllScan ) hakee kaikkia taajuuksia samanaikaisesti, jolloin haettava taajuusalue on laajempi kuin ennen. Ennen signaalit saattoivat jäädä huomaamatta, jos signaali ei ollut haettavalla taajuusalueella. Nyt pystytään paikantamaan kaikki signaalit samanaikaisesti, jolloin näitä katvealueita ei jää.

Vastaanottimissa on samat tutut toiminnot kuin aiemmissakin malleissa.
C.SCOPE -kaapelin- ja putkenhakulaiteilla pystytään paikantamaan virralliset ja virrattomat kaapelit sekä metalli- ja muoviputket erilaisilla paikantamismenetelmillä.
P- paikannus. Virralliset kaapelit, 50Hz vaihtovirta. Virralliset kaapelit voidaan paikantaa aina 3 metriin saakka.
R- paikannus. Tällä menetelmällä etsitään kohteita, jotka heijastavat matalia signaaleja (15-20KHz). Näitä kohteita ovat esimerkiksi virralliset ja virrattomat sähkö-, puhelin-, ja valokuitukaapelit sekä pitkät metalliputket. Kaapelit ja putket voidaan paikantaa aina 2 metriin saakka.
Käyttämällä sekä lähetintä että vastaanotinta, voidaan suorittaa
G- paikannus. Lähetetään 33 KHz,( MXL 8KHz tai 512Hz) signaalia. Lähettimellä lähetetään keinotekoista signaalia kohteeseen, jolloin pystytään seuraamaan myös tiettyä kohdetta huomattavasti tarkemmin kuin aikaisemmin mainituilla menetelmillä. Lähettämällä haettavaan kohteeseen signaalia pystytään myös mittaamaan sen syvyys. Kaapelit ja putket voidaan paikantaa aina 3 metriin saakka. Sondi voidaan paikantaa aina 9.9 metriin saakka, riippuen sondin lähetystehosta.
AS- paikannus. Vastaanotin käyttää kaikkia paikannusmenetelmiä samanaikaisesti sekä hakee kaikkia lähettimen lähettämiä taajuuksia.

X-sarjan vastaanottimessa on suuri helppolukuinen valaistu nestekidenäyttö, josta nähdään kohteen tarkka sijainti näytölle tulevana viuhkana sekä kuullaan voimistuvana äänenä. Meluisissa olosuhteissa voidaan kaiutin irrottaa ja viedä lähemmäs korvaa paremman kuuluvuuden saamiseksi. Selkeä nestekidenäyttö on suojattu kestävällä polykarbonaattilinssillä.
Näytössä näkyy myös paristojen kunto sekä kohteen paikannustapa. Kaapelit ja putket löytyvät aina kolmeen metriin saakka. Vastaanottimien päät on suojattu kovamuovi suojuksella, joka on helppo vaihtaa, jos se on kulunut loppuun.
Vastaanottimessa on portaaton herkkyydensäädin sekä valintakytkin paikannusmenetelmille.
Päälle/pois kytkin on laitteen kahvassa, joten laite sammuu aina kun sitä ei käytetä.
Painikkeet: syvyys- ja virranmittaukselle sekä lähettimen lähetystaajuuden valinnalle.
Paino on ainoastaan 2.4kg joten käsikään ei väsy, vaikka laitetta joudutaan käyttämään pitkiäkin aikoja.

Vastaanotin CXL DXL MXL
P-Sähkö Kyllä Kyllä Kyllä
R-Radio Kyllä Kyllä Kyllä
G-Lähetin Kyllä Kyllä Kyllä
AS-Skannaus Kyllä Kyllä Kyllä
Syvyysmittaus Ei Kyllä Kyllä
Virranmittaus Ei Ei Kyllä
Lähetintaajuudet 33kHz 33kHz 512Hz, 8khz, 33kHz
LCD-Näyttö Kyllä Kyllä Kyllä

Vastaanotin C.Scope CS

Vastaanotin CAT

Lisävarusteet:
Lähetinpihdit. Pihdit voidaan laittaa suoraan kaapelin tai metalliputken ympärille. Näin voidaan syöttää suoraan signaalia kohteeseen tekemättä suoraa kytkentää. Pihtien halkaisija on 100mm.
Sondi voidaan työntää esimerkkisi muovi- ja betoniputkiin, joita ei muilla menetelmillä ole mahdollista löytää. Sondin voidaan paikantaa aina 9.9 metriin asti sekä mitata vastaanottimella missä syvyydessä se on. Perusmalleja on saatavana kahdenlaisia:
Perussondi, jonka pituus on 102 mm ja halkaisija 38 sekä minisondi jonka pituus on 100 mm ja halkaisija 18,5 mm. Sondit voidaan liittää esimerkiksi työntövarsikelaan kierteellä M10. Esimerkiksi tukokset ja siirtymät on helppo paikallistaa sondin avulla. Sondi on täysin vesitiivis. Nyt myös saatavana 512Hz sondi, jolloin myös kiinteistöjen sisäiset metalli- ja muoviputket voidaan paikantaa betonin sisältä.
Lähetinkaapeli. Lähetinkaapeli toimii kuten sondi. Kaapeliin syötetään signaalia lähettimellä, joka voidaan syöttää joko koko matkalle tai pelkästään kaapelin päähän. Erinomainen vesiputkien paikantamiseen.
Signaalikaapeli pistorasiaan. Kaapeli kytketään lähettimeen, jolloin voidaan syöttää signaalia suoraan sähköverkkoon. Esimerkiksi taloon tuleva virtakaapeli pystytään paikantamaan tällöin nopeasti.
Työntövarsikela Valmistettu lasikuituseoksesta. Kelan päähän pystytään kiinnittämään esimerkiksi sondi tai puhdistusharjoja, jotka voidaan työntää putkiin työntövarren avulla. Saatavana useita eri kokoja.

    Kysy lisätietoja tai soita 019 687 3250