Määräysmerkit

Määräysmerkit

Osasto:

Kuvaus

Määräysmerkit ovat malliltaan pyöreitä ja pohjaväriltään sinisiä liikennemerkkejä. Niissä on heijastava valkoinen huomioreunus lisäämässä liikennemerkin havaittavuutta. Merkin symbolin väri on valkoinen. Määräysmerkit määräävät tienkäyttäjää toimimaan merkin osoittamalla tavalla. Meiltä kaikki merkit nopeasti!

Jätä meille soittopyyntö

Kenelle määräysmerkit on tarkoitettu

Määräysmerkit eivät ole pelkästään autoilijoille, vaan osa merkeistä on tarkoitettu esimerkiksi jalankulkijoille, pyöräilijöille, ratsastajille tai moottorikelkkailijoille.

Kuten muidenkin merkkien alle, voidaan määräysmerkin alle asettaa lisäkilpi, jolla voidaan selventää liikennemerkin tarkoitusta, rajata sen merkitystä tai näyttää liikennemerkin vaikutusalueen suunta. Lisäkilvellä voidaan myös sallia jonkun muun tienkäyttäjän kulku, joka muuten merkin vaikutusalueella olisi kielletty.

Autoilijoille ei ole kuin muutama määräysmerkki, mutta ne ovat sitäkin tärkeämpiä. Määräysmerkit näyttävät pakollisen ajosuunnan liikenteessä. Niillä ohjataan liikenne ajamaan esimerkiksi risteysalueilla liikenteenjakajan oikealta puolelta, jotta liikenne saadaan sujuvaksi. Määräysmerkeillä näytetään myös liikenneympyröissä oikea kulkusuunta. Merkkien symboleja voidaan muokata vastaamaan todellista tilannetta liikenteessä. Myös merkkien peilikuvia voidaan käyttää ja nuolikuvioita voidaan soveltaa tilanteen mukaan.

Heijastusluokka ja koko

Määräysmerkkejä tilattaessa on otettava huomioon, että kutakin merkkiä on saatavana sekä eri kokoisina että eri pohja- ja pintamateriaaleilla. Pohjamateriaalina voi olla liikennemerkkivaneri, alumiini tai tietyömailla väliaikaisissa liikennemerkeissä käytettävä ABS-muovi. Pintakalvo voi olla R1, R2 tai R3 -luokan heijastavaa kalvoa. R3-luokan heijastavaa kalvoa käytetään määräysmerkeissä ainoastaan silloin, kun ne sijoitetaan kaistan yläpuolelle, kuten liikenneportaaliin. Määräysmerkkejä on kolmea eri kokoa. Viralliset kokoluokat merkeille ovat Ø400 mm, Ø640 mm tai Ø900 mm. Yleisin käytetty koko on niin sanottu normaalikoko Ø640 mm.

Liikennemerkin kiinnittäminen

Valikoimastamme löydät oikean kiinnikkeen määräysmerkin kiinnittämistä varten. Valmistamme itse liikennemerkkien kiinnikkeitä ja tämän vuoksi meiltä löytyykin erittäin laaja valikoima kiinnikkeitä kaikenlaisiin kiinnityskohteisiin. Myös muut pystytystarvikkeet, kuten pylväät ja liikennemerkkijalat löydät suoraan laajasta varastovalikoimastamme. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään oikeanlaisten kiinnikkeiden ja muiden pystytystarvikkeiden valinnassa.

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 019-6873250 tai 050-3673224 klo 8.00-16.00 välisenä aikana tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen myynti@liikennetuotteet.fi.

Jätä meille soittopyyntö

    Kysy lisätietoja tai soita 019 687 3250