Kieltomerkit ja rajoitusmerkit

Kieltomerkit ja rajoitusmerkit

Osasto:

Kuvaus

Rajoitus- ja kieltomerkit kieltävät tai rajoittavat tienkäyttäjien toimintaa. Ne voivat esimerkiksi kieltää pysäköinnin tai rajoittaa nopeutta. Merkkien ulkoinen olemus, väri ja muoto, kertovat mitä liikennemerkillä halutaan kertoa tienkäyttäjille. Meiltä saat kieltomerkit nopeasti ja helposti!

Jätä meille soittopyyntö

Kieltomerkit erilaisista materiaaleista

Kieltomerkkejä on saatavana sekä eri kokoisena, että eri pohja- ja pintamateriaaleilla. Pohja voi olla liikennemerkkivaneria, alumiinia tai tietyömailla käytettävää ABS-muovia. Pintakalvo voi olla R1, R2 tai R3 -luokan heijastavaa kalvoa.

Kieltomerkkejä on kolmea eri kokoa. Viralliset kokoluokat merkeille ovat 400 mm, 640 mm tai 900 mm. Yleisin käytetty koko on 640 mm.

Mitä merkeillä viestitään?

Kieltomerkit ovat lähes aina pyöreitä, väritykseltään puna-keltaisia ja mustalla symbolilla varustettuja merkkejä, jotka kieltävät kulun tai jonkin tietyn toiminnan merkin vaikutusalueella.

Kieltomerkin alla on mahdollista käyttää suorakaiteen muotoista lisäkilpeä, jolla voidaan selventää liikennemerkin tarkoitusta tai kohdetta. Lisäkilpeä voidaan käyttää myös merkin vaikutusalueen tai voimassaoloajan määrittelemisessä ja vaikutuksen rajoittamisessa.
Kielto- tai rajoitusmerkin tarkoittama kielto tai rajoitus alkaa aina merkin kohdalta, jollei lisäkilvellä ole toisin osoitettu. Kielto- tai rajoitusmerkin vaikutusalue ulottuu merkissä osoitetun kiellon tai rajoituksen päättymistä osoittavaan tai vastakkaista suuntaa varten asetettuun merkkiin.

Kieltomerkkien kiinnitys

Kiinnitystarpeita on erilaisia ja meiltä löytyy omavalmisteina iso määrä erilaisia kiinnikkeitä erilaisiin kiinnitystarpeisiin. Myös muut tarvikkeet, kuten pylväät ja liikennemerkkijalat (pysyvät ja siirrettävät) löydät laajasta varastovalikoimastamme. Saat meiltä myös muut liikennemerkit, tienviitat ja esimerkiksi työmaa-aidat. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään oikeanlaisten kiinnikkeiden ja muiden pystytystarvikkeiden valinnassa.

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 019-6873250 tai 050-3673224 klo 8.00-16.00 välisenä aikana tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen myynti@liikennetuotteet.fi.

    Kysy lisätietoja tai soita 019 687 3250