Mikä on hyväksytty kiinnitystapa liikennemerkeille?

VASTAUS: Liikennemerkkistandardi EN-SFS 12899 antaa mahdollisuuden valmistaa ja käyttää erilaisia kiinnitystapoja. CE-hyväksytty liikennemerkki voidaan kiinnittää joko läpi rei´ittämällä tai käyttää erilaisia heijastavaa kalvoa läpäisemättömiä kiinnitystapoja.

 


 

Mitä pohjamateriaalia käytetään liikennemerkeissä?

VASTAUS: Vaneria tai alumiinia 

Yleisimmät pohjamateriaalit CE-hyväksytyillä liikennemerkeillä ovat vaneri tai alumiini. Liikenneviraston vuonna 2015 voimaan  tulevat uudet ohjeistukset ja määräykset eivät ota kantaa merkin pohjamateriaaleihin.

Lisäksi liikennemerkkistandardi SFS-EN 12899 ei ota kantaa liikennemerkkien pohjamateriaaleihin.

 


Mitä tarkoitetaan liikennemerkin kalvoluokituksella?

VASTAUS: Liikennemerkit kalvoitetaan erilaisilla heijastavilla kalvoilla. Kalvotyypit on jaettu luokkiin R1, R2 ja R3, jossa suurempi numero tarkoittaa kalvomateriaalin paluuheijastuvuuden suurempaa arvoa. 

 


Pitääkö liikennemerkit olla CE-hyväksyttyjä?

VASTAUS: Kaikkien pysyvien liikennemerkkien pitää olla CE-hyväksyttyjä. Väliaikaiseen käyttöön tarkoitettujen liikennemerkkien ei tarvitse olla CE-hyväksyttyjä.

 


Miten liikennemerkki asennetaan?

VASTAUS: Nettisivuillamme on ohjeet liikennemerkin asennusta varten, Liikennemerkkien_asennusohje.pdf. Lisää asennusohjeita on saatavissa liikenneviraston sivuilta. Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään näissäkin tilanteissa, p. 019 687 3250.

 


Kuinka nopeasti liikennemerkit valmistuvat?

VASTAUS: Työaika liikennemerkeissä vaihtelee sesonkiaikojen mukaan. Normaalisti tyäaika on n. 4-7 työpäivää. Valmiina varastosta meiltä löytyy yleisimpiä varoitus-, kielto- rajoitusmerkkejä sekä määräysmerkkejä.

 


Voiko liikennemerkkejä pestä?

VASTAUS: Kyllä voi!

Nettisivuillamme on liikennemerkkien pesua varten ohjeet, Liikennemerkkien_pesuohjeet.pdf. Ilkivallalle alttiille paikoille on mahdollista saada liikennemerkkeihin erillinen graffiti-suojakalvo, joka kestää enemmän pesua ja hankausta.

 


Kuka voi tilata liikennemerkkejä?

VASTAUS: Kuka vain!

Muistettava on, että maanteiden varteen asennettavien liikennemerkkien, opasteiden, ilmoitusten sekä mainosten pystytykseen tarvitaan lupa elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselta.

Katuverkolla luvanmyöntäjä on kunta ja yksityisteillä tien omistaja.

Katso tarkemmat ohjeet www.ely-keskus.fi/web/ely/opasteet tai ota yhteyttä Liikenneviraston ja ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalveluun p. 0295 020 600 (ma-pe klo. 9-16).

 


Voiko liikennemerkin itse suunnitella?

VASTAUS: Ei voi!

Mutta asiakas voi itse suunnitella erilaisia opasteita ja kilpiä huvi - ja hyötykäyttöön. Liikennetuotteet Oy toteuttaa liikennemerkkien lisäksi paljon erilaisia opasteita ja kylttejä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään näissä asioissa, joten otathan yhteyttä meihin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 019 687 3250.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUH. (019) 687 3250    FAX (019) 687 1626    Liedontie 37    (PL 28) 04600 MÄNTSÄLÄ    myynti@liikennetuotteet.fi